energirude.dk

Forside
Energi

Hvad Betyder Plast For Miljøet?
18. June 2021
Billede af: Pixabay / 12019

Plast har virkelig store konsekvenser for miljøet både for dyrene, men også for os mennesker

Var du klar over at det tage alt mellem 10 år og 700 år om at blive nedbrudt?

Herefter er det ikke sådan, at plastikken er forsvundet og blevet til absolut ingenting, den er nemlig blevet omdannet til mikroplast. Mikroplasten vil herefter blive indtaget af de dyr, der har deres levesteder i vandet og fylde deres maver med det.

Herefter vil vi selv komme til at indtage mikroplasten, når vi spiser fisk.

Plastik er ikke godt for de dyr, der indtager den, da den vil blive liggende i deres mave og bevirke, at de ikke føler den samme sult som før og derfor spiser mindre føde. Dette vil i visse tilfælde gå ud over væksten, men også forplantningsmulighederne.

Så længe tager det at nedbryde forskelligt plast:

  • Plastikposer 10 - 20 år
  • Engangskopper 50 år
  • Sixpackholder 400 år
  • Vandflaske 500 år
  • Fiskesnøre 600 år

Det sker ofte, at jeg ser, at der ligger plastik smidt ude i naturen. Faktisk undrer jeg mig over, at man ikke kan bruge en skraldespand til sit affald eller tage det med hjem. Det er ikke særlig pænt at kigge på og de vilde dyr kan komme til at indtage plastikken eller hænge fast i det på en måde, som gør, at de kan komme slemt til skade.

Læs: Perlen Odense har ydet økonomisk støtte til sidens tekst. Hos Perlen Odense kan du finde blandt et stort og flot udvalg af Pico smykker produkter. Uden støtten fra Perlen Odense kunne denne hjemmeside ikke findes.