energirude.dk

Forside
Energi

Hvad Gør Madspild Ved Miljøet?
08. April 2022
Billede af: Pixabay /Kanenori

Nogle tænker ikke over, at det kan påvirke miljøet, når man smider mad ud. 

Faktisk har det en meget stor påvirkning på miljøet og ikke mindst på de dyr, som vi vælger at smide lige ned i skraldespanden.

Hjemme hos os tænker vi meget over madspild, ved blandt andet ikke at lave mere mad end vi kan spise og ofte har jeg måske endda lavet en anelse for lidt. Her kommer mine tanker angående madspild ind i billedet, for jeg synes, at det er hensynsløst at avle dyr, ofte i kummerlige forhold til at spise, hvis man så ikke engang gider spise dem og bare smider dem i skraldespanden.

Der bruges enormt mange ressourcer på at producerer fødevarer og der bliver pløjet, hakket, sprøjtet, transporteret og så videre inden afgrøden er klar til at blive spist. Det samme gælder for dyr, som også skal have foder for at vokse op og blive så stor, at de kan spises.

For at undgå madspild er en mulighed: Når du har smidt resterne ned i skraldespanden for eksempel et stykke lam eller andet, at forestille sig det lille dyr kigger op på dig i levende tilstand. Herefter tror jeg der er mange, der lige overvejer en ekstra gang, om der er en mulighed for at gemme resterne og spise dem dagen efter.

Vi takker Perlen Odense for deres støtte til ovenstående indhold. Hos Perlen Odense køber man specielt gerne Dagmarkors guld. Det betyder at Perlen Odense får et link i ovenstående indhold.