energirude.dk

Forside
Energi

Hvad Gør Olie Ved Miljøet?
18. September 2021
Billede af: Pixabay

Olie er generelt en skidt ting for miljøet. Olie er både skadeligt i sig selv, hvis det kommer ud i naturen, og hvis det ikke slipper ud, men tingene derimod går efter planen, så bliver olien raffineret og brændt af som benzin eller lignende. Men hvad gør det præcist?

Hvad gør olie ved miljøet? Når olien kommer ud i naturen, eksempelvis fordi der er en olieledning, der er gået i stykker, så har det konsekvenser som forurenet drikkevand, syge mennesker og dyr pga. Giftige kemikalier, skove dør ud og det samme gør den naturlige flora. Olie er også skadeligt for miljøet, når det bliver brændt af, hvilket sker i form af CO2 udledning.

Der er altså ikke særlig meget godt at sige om olie, uanset om det flyder ud i naturen, havet eller bliver brændt af i vores biler, på fabrikker, sørger for at vi har strøm eller varmer vores huse op. Dette er også den grund til, at der er et stort fokus på at få mere vind- og solenergi.

Olie bliver unægteligt til CO2, hvis først det går igennem et raffeneri og bliver brugt, hvilket øger drivhuseffekten og har alvorligt konsekvenser for miljøet og klimaet rundt omkring i verden.