energirude.dk

Forside
Energi

Hvad Kan Du Gøre For Klimaet?
07. March 2023
Billede af: Pixabay, Kevin_Snyman

Klimaet er på tegnebrættet lige gyldigt, om du ser fjernsyn, kigger i diverse aviser eller hører radio. Og der er ikke noget at sige til, at vi alle kommer til at tænke på, hvad vi kan gøre for klimaet selv.

  • Genbrug

Et af de bedste ting du kan gøre er, at sortere dit affald og køre det på genbrugsstationen. Der er virkelig mange forskellige containere til nærmest alt. Som oftest bliver der afleveret: Aviser og blade, glas, hård plast, haveaffald og meget andet.

  • Køb kun det du skal bruge

En anden virkelig god ide er, når du gerne vil skåne miljøet er ikke at købe mere, end du skal bruge. Kender du det, at du står i et supermarked og ser en eller anden lille sød ting? Her spørger jeg ofte mig selv, om jeg virkelig har brug for den, og hvor meget den vil forurene. Lidt fjollet måske!

  • Undgå madspild

Her gør det samme sig gældende som ovenstående ikke at købe mere, end du kan spise. Der er virkelig meget energi at spare, hvis du køber småt ind, da der ikke skal bruges store mængder af CO2 på transport og indpakning af fødevarerne.

  • Samle skrald

Når du er ude at gå en lille tur og ser noget skrald, som ligger i vejkanten, kan du samle det op og komme det i en lille pose, som du har med på turen.

Tak til Perlen Odense, der har ydet økonomisk støtte til udarbejdelsen af artiklen. Derfor kan vi på glædeligvis opfordre dig til at kigge ind og shoppe perlehalskæde. Når indhold tilgodeser Perlen Odense, kan vi ikke sige, at det derfor er upartisk, deraf marketet.