energirude.dk

Forside
Energi

Hvad Kan Jeg Gøre For Klimaet?
29. June 2022
Billede af: Pixabay, dimitrisvetsikas1969

Klimaet er hele tiden på tegnebrættet eller i medierne og man kan jo ikke lade vær med at tænke på, hvad man selv kan gøre, når man hele tiden bliver konfronteret med det.

Derfor kommer jeg i den følgende tekst med nogle forslag til, hvad du kan gøre, så du i hvert fald kan gøre noget for klimaet.

Sortering af skrald

Selvom mange havde en vis holdning til sorteringen af skraldet, inden vi fik de mange flere skraldespande, så har det været nødvendigt og det er med til at gøre noget for klimaet. Når du selv sorterer skraldet, skal der ikke bruges så mange ressourcer på den videre vej, plus meget af affaldet også kan genbruges, fordi det ikke er blandet med noget andet.

Cyklen frem for bilen

Har du selvfølgelig langt på din arbejdsplads, er det svært ikke at skulle bruge en bil, men her kan du eventuelt køre sammen med en kollega, så I ikke køre hver for sig, men sammen og på den måde sparer en bil væk.

Men ellers! Så er det bare at komme op på cyklen. Med disse benzinpriser i øjeblikket, så får man næsten også lyst til kun at cykle, netop for at spare nogle penge.

Samle skrald på gåturen

Overskriften siger sig selv. Tag en pose under armen og en handske på, og så få samlet noget skrald i dit lokale kvarter på gåturen med hunden eller i det gode vejr.

Skiltet øverst viser, at teksten, på netop denne artikel, var skrevet med økonomisk finansering fra Perlen Odense. Hos Perlen Odense finder man specielt gerne Sif Jakobs ring. Derfor er teksten på netop denne artikel ikke upartisk.