energirude.dk

Forside
Energi

Hvordan Kan Trawlfiskeri Være Skadeligt For Miljøet?
22. June 2021
Billede af: Pexels.com

Der er nok ikke så mange der ved det, medmindre de har set Seaspiracy på Netflix, men trawlfiskeri er faktisk et af de helt store syndere, som skader miljøet. Men hvordan skader de miljøet? Det vil jeg i dette indlæg komme lidt nærmere ind på. Find svaret forneden. 

Trawlfiskeri er en metode for fiskeri, hvor man smider store trawler og nette i havets bund. 

Disse trawler ødelægger ikke bare havbunden men også havets livcyklus, da denne metode ofte bliver brugt af de store fiskekutter, trawleren flår alt op fra havbunden også selvom det faktisk er fisk og andre ting, som fiskerne ikke er ude efter. 

Det kan være at de kun er på jagt efter en specifik fiskeart der lever nær havbunden, men ødelægger flere liv end de aner.

Skildpadder, unge fiske og hvirveløsedyr som blæksprutter, ryger også i nettet, selvom fiskerne overhovedet ikke er ude efter dem. 

Sker dette igen og igen de samme steder, vil det resultere i at diverse fiskearter vil død helt i området og chancen for uddødning af disse dyr vil vokse. 

Det vil ruinere havets økosystem og potentielt påvirke havets produktion af ilt, som vi mennesker bruger til at trække vejret af. Havet står lige nu for over 50% af ilten vi trækker ind dagligt. 

Denne artikel er udarbejdet med økonomisk støtte fra avxperten. avxperten er kendt for at sælge f.eks: pandekagemaskine.