energirude.dk

Forside
Energi

Hvordan Påvirker Regnskoven Klimaet?
21. June 2021
Billede af: Pexels.com

Hvorfor er det så vigtigt at beholde regnskovene? Vi ser det på vores chokoladepakker. En grøn frø med ordene "Rainforest Alliance Certified" altså et mærke om at gøre forbrugeren opmærksom på at, det chokolade de skal til at spise ikke har noget med at ødelægge regnskoven at gøre. Men hvorfor er det at vi ihærdigt forsøger på at beskytte det, hvad bidrager der egentlig med? Følg med i indlægget her 

Regnskovene har en god indflydelse på jorden. De hjælper med at stabilisere jordens klima og absorbere det carbondioxid som vi mennesker producerer ved ånde ud. Forsker har videnskabeligt bevist at regnskovene arbejder hårdt på at rense luften, imens menneskerne rydder flere og flere regnskove, for at gøre plads til os selv og landbruget, der skal producere føde til os. 

Regnskovene kan faktisk også  have en påvirkning på det lokale vejr. Byer i nærheden af regnskovene bliver nedkølet af regnskovene, fordi dens blade, blomster og rødder danner dug, som bliver til vand når det samles af vinden og blæst ind over de lokale byer, på den måde får byerne regnvejr, ergo regnskov. 

Store regnskove som Amazonas kan producere regn til store områder og det siges at Amazonas alene står for ca. 70% af regnen over Brasilien, som er vigtig i forhold til landets produktion.